Tänään jalkauduttiin maastoon tutkimaan Matin merkkaamat korien paikat ja heittoalustojen paikat. Hyttysiä oli kauheasti, hyi niitä otuksia! Maastoryhmään kokoontui ratasuunnittelija Matti, Matin oikea käsi Sami, Vellu, Mika ja Sirkka-Liisa. Kynä ja paperi olisi saanut olla tälläkin reissulla mukana, mutta Sikke näppärästi puhelimeeen tekstasi korien välimatkoja. Sami ne mittasi navigaattorilla. Matti merkkasi spray maalilla kaadettavia puita, suurimmaksi osaksi oli sellaista pikku risukkoa. Olisikohan ollut yksi isompi puu, joka kaadetaa.

Mika kuvasi maastoa. Hän piirtää tietokoneella opastetaulut väylille, jotka tilataan Matti Oravalta. Iso opastetaulukin myöskin tehdään lähtöpaikalle, jossa koko alueen voi silmäillä yhdellä kertaa. Alla kuva Ivalon radan alueen opastetaulusta.

1Kyl%C3%A4yhdistys_koko%20kent%C3%A4n%20

Korit ovat lähteneet perjantaina Virosta ja varhain lauantai aamuna ne oli kuitattu kuljetukseen Oulussa. Hmmm, tänne ne eivät ole vielä ehtineet, mutta saisi alkaa jo ilmaantua.

Vellu ja Anu kävivät viime viikolla rautakauppa ostoksilla: kyllästettyä lautaa väyläopasteiden jaloiksi, pyöreätä harjaterästä 2 kpl. Kuivabetonia ja ämpäreitä betonipaakkujen valamiseen. Ne valetaan korien teräsputkijalkaan ja valmiina ne upotetaan maahan. Ei korit heilahtele tiukoissakaan tilanteissa!

 

Keskusteltiin myös laatikon laittamisesta aloituspaikan läheisyyteen. Siihen laitettaisiin löytökiekot ja ne palautuisivat hyvässä hengessä oikeille omistajille. Myös opastekyltin tarpeellisuudesta Kittilän tien varteen mietittiin.

Kuva opasteesta Ivalon radalle:

WP_000514-normal.jpg

 

Sirkka-Liisa aikoi ottaa jossain vaiheessa selvää tielaitokselta, kuinka tulisi toimia, jotta asia etenisi. Sitten ihan pikkuisen mietittiin niitä avajaisia :-) Nehän järjestetään heti kohta kun rata on valmis, mutta siitä ei vielä enempää tässä vaiheessa.

Tässä kuvia maastosta, johon niitä koreja alkaa ilmestymään.

WP_000730-normal.jpg

WP_000733-normal.jpgWP_000735-normal.jpgWP_000737-normal.jpgWP_000740-normal.jpg

Ja tästähän on tulossa 9 väyläinen rata.