Viikonloppuna painettu hommia tukat putkella ja mitä ollaankaan saatu aikaiseksi; PALJON. Loppuviikosta ratatyönmaan lähettyville toimitettiin Vellun tilaamat 2 hiekkakuormaa. Karkeampi laatu mattokehikkoon maton alle ja hienompi jakoisempi maton päälle.  Vuokrattu kaivinkone ja hiekkaa tasoittava tärylätkytin (mikä lie olikaan oikea nimitys tälle koneelle) oli myös työmaalla.

WP_000861-normal.jpg

Lauantain tapahtumia:

Vellu toimi kaivinkonehommissa. Kaivoi koreille montut ja asetteli ne paikoilleen. Samaan syssyyn avasi mattopaikat myös mattokehikoille. Janne ja Sirkkis aktivoituivat hiekanlapiointiin. Hiekkaa kyytiin ja hiekkaa maastoon Vellun valmistamille mattopaikoille ja tämä toistui monta kertaa. Välillä piti hakea polttoainetta Nesteeltä mönkijään ja taas homma jatkui.

Jarno tuli vahvuudeksi iltapäivällä. Silloin käynnistettiin tärylätkytin ja tasoitettiin hiekka ensimmäisellä heittopaikalla. Voi kuinka hyvä siitä tuli. Silloin avattiin ensimmäinen ruohomatto ja kuinka kauniilta tuo keskeneräinen heittopaikka näyttikään. Matto tuntui tosi hyvältä, pötköttelin siinä hetken. Tuntui mahtavalta kun uusi vaihe alkaa ja homma tuntuu edistyvän. Helkutin painava tuo tärylätkytin oli, kun miehet sitä mönkijän kyytiin nostelivat ja siirtelivät väylältä toiselta.

Pitkä päivä talkoolaisilla oli ja sunnuntaina jatkuu.

Sunnuntain tapahtumia:

Aamulla porukka alkoi kokoontua radalle. Vellu, Janne, Mika ja Jarno lähtivät maastohommiin. Jatkavat mattopaikkojen kanssa eli tärylätkyttäminen jatkuu, ruohomattojen ruuvaaminen kiinni kehikkoon ja hiekan kuljettaminen jatkuu. Infotaulun telineet eka väylän läheisyyteen myös kaivetaan paikoilleen. Itse keskityn muonituspuolelle.

Mika jatkaa väyläopasteiden ja infotaulun työstämistä ja ne tilataan Oravalta. Mattopaikkojen ympärys pitää vielä tuunata ja maisemoida kauniiksi.

Suurimmat alkaa olla pulkassa, suurkiitos siitä viikonlopun ahkerille työmyyrille! Vielä pitäisi jaksaa ponnistaa ratatyömaalle jonkun kerran ennenkuin se on ihan valmis. Tsemppiä ja Zemppiä talkookavereille, ollaan hyvä porukka!

Alla kuvia heittoalustan valmistumisen erivaiheista

1) kehikko odottaa kaivinkonetta ja kuntan irroitusta

WP_000830-normal.jpg

2) Väyläopaste tukevasti kiinni ja seuraavaksi heittoalustan kehikko täytetään hiekalla

WP_000833-normal.jpg

 

3)  Tekonurmimatto on ruuvattu kauniisti paikoilleen ja ohjeiden mukaisesti tuotu 85 kg hienojakoista hiekkaa. Lopuksi vielä harjataan ja  tasoitetaan :-D

 

WP_000858-normal.jpg

Maastosta kuuluikin seuraavaa: maastotyöt on saatu päätökseen. Radasta puuttuu enää väyläopasteet sekä infotaulu, hiphurraa ja varovaiset tuuletukset.